Pastry Lab czyli: Laboratorium Słodkiego Smaku, to Firma szkoleniowo – doradcza prowadzona przez jednego z najbardziej znanych i cenionych cukierniczych technologów kreatywnych – Mistrza Cukiernictwa: Michała Doroszkiewicza. Założyciel Pastry Lab prowadzi szkolenia, konsultacje i projekty kreacji wyrobów cukierniczych na różnych poziomach zaawansowania: od podstaw, po tzw. Haute Pâtisserie. Sektor działalności rynkowej Firmy to przede wszystkim firmy produkcyjne, restauracje, zorganizowane grupy w instytucjach szkoleniowych, jak i indywidualni cukiernicy oraz szefowie kuchni. Pastry chef Michał Doroszkiewicz inspiruje, pomaga, doradza i kształci nowe pokolenia, wykorzystując przy tym najwyższej jakości surowce i technologie. Wszystko po to, aby rzemiosło cukiernicze stało na jak najwyższym światowym poziomie. Aktywność w branży cukierniczej jest dla niego bardziej pasją, niż pracą i to właśnie pasja czerpana z własnej pracy połączyła nasze drogi.